Dovršeno kriminalističko istraživanje - zlouporaba ovlasti u gospodarskom poslovanju

Slika PU_KK/vijesti/2010/01/policija05.jpg

Policijski nacionalni ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Ravnateljstva policije i Policijska uprava koprivničko-križevačka, na zahtjev Županijskog i Općinskog državnog odvjetništva u Koprivnici, dovršili su kriminalističko istraživanje nad trojicom hrvatskih državljana (1968., 1950. i 1959. g.) zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju.

Foto: Ilustracija
Policijski nacionalni ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Ravnateljstva policije i Policijska uprava koprivničko-križevačka, na zahtjev Županijskog i Općinskog državnog odvjetništva u Koprivnici, dovršili su kriminalističko istraživanje nad trojicom hrvatskih državljana (1968., 1950. i 1959. g.) zbog  sumnje u počinjenje kaznenog djela zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju.

Osnovano se sumnja da su dvojica osumnjičenika (1968. i 1950.) u svojstvu odgovornih osoba TD Podravka, te osumnjičenik (1959.) u svojstvu odgovorne osobe TD Sloga iz Koprivnice, zlouporabili ovlasti u gospodarskom poslovanju s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi za pravnu osobu, grubo kršeći zakon i pravila poslovanja glede uporabe i upravljanja imovinom.

Tijekom 2007. godine od strane TD Podravka dodijeljen je kredit TD Sloga u iznosu od 5 000 0000 kuna, a tijekom 2009. godine sklopljen je dogovor o uknjižbi TD Podravka nad nekretninama TD Sloga, koje radnje su provedene bez znanja nadzornih odbora i kršeći odredbe Zakona o trgovačkim društvima.

Protiv osumnjičenih je 9. siječnja Policijska uprava koprivničko - križevačka podnijela Posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Koprivnici poradi osnovane sumnje u izvršenje kaznenog djela „Zlouporaba ovlasti u gospodarskom poslovanju“ Iz članka 292. Kaznenog zakona.


Stranica