Pojačane mjere nadzora prometa tijekom vikenda

Slika PU_KK/vijesti/2009/12/palica01.jpg

Tijekom vikenda, od 19. do 20. veljače, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke provedene su pojačane aktivnosti u nadzoru cestovnog prometa.

Foto: Ilustracija
Tijekom vikenda, od 19. do 21. veljače, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke provedene su pojačane aktivnosti u nadzoru cestovnog prometa. Kroz pojačani nadzor prometa, u suradnji s Policijskom upravom međimurskom i Policijskom upravom bjelovarsko-bilogorskom, u subotu na nedjelju, 20./21. veljače, od 20 do 6 sati provedena je preventivno-represivna akcija nadzora alkoholiziranosti vozača.

Tijekom provođenja pojačanih mjera ukupno je kontrolirano 407 vozača i vozila, a ukupno je utvrđeno  112 prometnih prekršaja, od čega: brzina – 23, alkohol – 22, nekorištenje sigurnosnog pojasa – 7,  nepropisno parkiranje - 6,oduzimanje prednosti prolaska drugom vozilu – 5, tehnička neispravnost vozila - 3, nepoštivanje prometnog svjetla – 3, upravljanje prije stjecanja prava – 4, upravljanje za vrijeme zabrane – 1 i dr.

Iz prometa je isključeno 26 vozača i dva vozila te je privremeno oduzeto 19 vozačkih dozvola.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u nedjelju,  21. veljače, u 2.25 sati, kada je T.B. (1980) u ulici Đure Basaričeka u Koprivnici zatečen kako upravlja osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,34 ml/l alkohola.  Vozač je zadržan do otrježnjenja.

Najveće prekoračenje dopuštene brzine kretanja zabilježeno je u subotu, 20. veljače, u 15.42 sati u mjestu Selnica Podravska,  kada je vozač M.B. (1984.) upravljao osobnim automobilom brzinom od 111 km/h na dijelu ceste gdje je najveća dopuštena brzina kretanja 50 km/h.

Zatečeno je osam recidivista. U posebnoj prostoriji za smještaj do otrežnjenja zadržano je devet osoba poradi postojanja opasnosti od nastavljanja upravljanja pod utjecajem alkohola (PPrP Koprivnica - pet osoba, PP Đurđevac –dvije osobe, PP Križevci - dvije osobe).

Pet osoba je uhićeno te su provedeni žurni prekršajni postupci (PPrP Koprivnica – četiri osobe, PP Đurđevac – jedna osoba) u kojima su kažnjene novčanim kaznama, kaznama zatvora i zaštitnim mjerama zabrane upravljanja motornim vozilima. U zatvor u Bjelovaru na izdržavanje bezuvjetnih kazni zatvora predane su tri osobe.

Tijekom vikenda zatečen je jedan vozač u činjenju kaznenog djela iz članka 308. Kaznenog zakona RH  te će protiv istog biti podnijeta kaznena prijava.

U vrijeme provođenja pojačanog nadzora prometa zabilježeno je pet prometnih u kojima je jedna osoba zadobila lakše tjelesne ozljede.



Stranica