U požaru klijeti vlasnik zadobio teške ozljede

Jučer, 4. ožujka, oko 20 sati u vinogradarskom predjelu između Kalinovca i Budrovca došlo je do požara na klijeti, vlasništvo I.B. (1970.) iz Đurđevca, koja je bila grijana s peći na kruta goriva.

Jučer, 4. ožujka, oko 20 sati u vinogradarskom predjelu između Kalinovca i Budrovca  došlo je do požara na klijeti, vlasništvo I.B. (1970.) iz Đurđevca, koja je bila grijana s peći na kruta goriva.

Do požara je došlo nakon zapaljenja čađe u dimnjaku te prijenosa požara na drvenu gredu stropa i krovne konstrukcije. Požar se potom proširio na cijelu građevinu sa dograđenom nadstrešnicom za drva, ukupnih dimenzija 4 x 10 metara.

Vlasnik, koji inače prebiva u klijeti, u pokušaju gašenja požara zadobio je teške tjelesne ozljede te je prevezen u Opću bolnicu u Koprivnici, gdje je zadržan na liječenju. Izvršenim alkotestiranjem utvrđeno je da je bio pod utjecajem alkohola od 2,19 g/kg. Materijalna šteta cijeni se na oko 10 000 kuna.

Požar su ugasili vatrogasci JVP Đurđevac. Očevidne radnje na mjestu događaja izvršili su policijski službenici Policijske postaje Đurđevac i inspektor zaštite od požara Policijske uprave.


O događaju slijedi izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Koprivnici, Stalna služba u Đurđevcu.


Stranica