Prometna preventiva u osnovnoj školi

Tijekom 2009. godine na inicijativu Ministarstva unutarnjih poslova, a u sklopu provođenja aktivnosti Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, pokrenut je pilot-projekt „Prometna preventiva u osnovnoj školi“. Pilot-projekt provodi se u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje i Hrvatskim auto-klubom.

Tijekom 2009. godine na inicijativu Ministarstva unutarnjih poslova, a u sklopu provođenja aktivnosti Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, pokrenut je pilot-projekt  „Prometna preventiva u osnovnoj školi“. Pilot-projekt provodi se u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje i Hrvatskim auto-klubom.

Pilot-projektom su zasad obuhvaćeni samo učenici petih razreda osnovnih škola. Cilj  pilot-projekta je uvođenje prometnog odgoja u osnovne škole u sklopu kojega bi se djeca educirala i osposobila za samostalno sudjelovanje u prometu kao pješaci i kao vozači bicikala.

Za potrebe provođenja projekta „Prometna preventiva u osnovnoj školi“ oformljen je 21 akcijski tim (20 županija  + grad Zagreb). Članovi akcijskih timova su, osim predstavnika policijskih uprava, predstavnici auto-moto klubova i učitelji tehničke kulture.

Članovi Akcijskog tima prometne preventive u osnovnim školama Koprivničko-križevačke županije su g. Stjepan Peršin, voditelj AMK Križevci, kao predstavnik Hrvatskog auto-kluba, gđa. Tijana Martić, učiteljica tehničke kulture, kao predstavnik Agencije za razvoj i obrazovanje i gđa. Mirela Škvorc kao predstavnica Policijske uprave koprivničko-križevačke.

Kako bi projekt „Prometne preventive u osnovnim školama“ zaživio, te kako bi se što bolje pratila provedba istog, svaki Akcijski tim je izabrao svoj vlastiti projekt i za njega sastavio Akcijski plan.

Akcijski tim prometne preventive Koprivničko-križevačke županije je kao svoj projekt odabrao održavanje „Prometnih radionica" za roditelje i djecu petih razreda osnovne škole „Đuro Ester“ u Koprivnici na temu zaštitne biciklističke kacige.

Održati će se dvije „Prometne radionice“ kojima će biti obuhvaćena četiri peta razreda, odnosno 100 učenika s roditeljima.

„Prometne radionice“ održati će se u osnovnoj školi „Đure Estera“ u Koprivnici u vremenu od 17 do 19 sati dana 22. i 23. ožujka 2010. g.


Stranica