Preventivna akcija „Tjedan biciklista“.

Slika PU_KK/vijesti/2010/03/tjedanbiciklista.jpg

Tijekom razdoblja od 22. do 26. ožujka 2010. g. na području cijele Policijske uprave provedena je preventivna akcija „Tjedan biciklista“.

       Tijekom razdoblja od 22. do 26. ožujka 2010. g. na području cijele Policijske uprave provedena je preventivna akcija „Tjedan biciklista“.

       Tijekom akcije policijski službenici su u svakodnevnom nadzoru prometa vozačima bicikala dijelili edukacijske letke „Biciklisti – oprez u prometu“ te su tom prilikom podijeljena 224 rečena letka. U sklopu „Prometnih radionica na temu korištenja zaštitne biciklističke kacige“ održanih 22. i 23. ožujka 2010. u Koprivnici i prilikom edukacija u petim razredima osnovnih škola na području PP Križevci podijeljena su 122 edukacijska letka. 
     
       Prilikom nadzora prometa biciklistima je podijeljeno 25 reflektirajućih prsluka i 105 katadioptera.
 
       Akciju su podržale trgovine Panexdinamic i FBS iz Koprivnice, trgovina BOBE iz Đurđevca i trgovina Miško iz Križevaca koje su donirale katadioptere, 10 reflektirajućih prsluka i 6 bljeskalica za bicikle, a koje su policijski službenici dijelili tijekom preventivne akcije.
 
     Za napomenuti je da je tijekom provođenja akcije zabilježene su 2 prometne nesreće s povrijeđenim osobama u kojima su sudjelovala 2 vozača bicikala koji su zadobili lake tjelesne povrede. Vozač bicikla je nepropisnim uključivanjem u promet prouzročio 1 prometnu nesreću dok je drugu nesreću prouzročio vozač osobnog automobila uslijed vožnje neprilagođenom brzinom.
 


Stranica