Križevci: "Mopedima i motociklima sigurno u prometu"

Slika PU_KK/vijesti/2010/05/MTCKZ2_300.jpg
Foto: Pu koprivničko-križevačka
U subotu, 1. svibnja, u Križevcima na Trgu J.J. Strossmayera sa početkom u 11 sati, Policijska postaja Križevci je u suradnji s motociklističkim klubom "Križevci" provela preventivnu akciju pod nazivom "Mopedima i motociklima sigurno u prometu". Uz predstavnike Županije koprivničko-križevačke i vodećih ljudi grada Križevaca okupilo se stotinjak vozača motocikala i mopeda sa svojim "mezimcima" na dva kotača.

Za tu priliku je postavljen i poligon na kojemu su vozači mogli provjeriti svoju spretnost upravljanja vozilima, a neki od vozača su u kontroliranim uvjetima pokazali i svoje egzibicijske  vještine (vožnja na zadnjem kotaču i dr.).

Nakon vožnje spretnosti, dogradonačelnik grada Križevaca, gospodin Stjepan Peršin, objavio je ime i prezime najvozača motocikla za 2009. godinu, a to je, prema sudu povjerenstva kojeg su sačinjavali pripadnici moto udruge i policije, bio vozač Mario Pleša iz Križevaca. Drugi je bio  Ivan Celovec iz Križevaca te su obojici uručene prigodne nagrade.

Župnik župe Blažene Djevice Marije Žalosne i Sv. Marka Križevčanina,  gospodin  Ivan Novak, najvozaču Pleša Mariu je poklonio vrijednu motociklističku kacigu.

Nagrađeni vozači su tijekom 2009. godine svojim ponašanjem u prometu doprinjeli stanju sigurnosti u cestovnom prometu te su pozitivno djelovali na ostale vozače u pogledu sigurnog sudjelovanja u prometu.

Nakon proglašenja najvozača  motoristi su se uputili  do crkve Blažene Djevice Marije Žalosne i Sv. Marka Križevčanina, gdje je župnik nakon prigodne molitve izvršio posvećenje vozila.

Na samome mjestu održavanja susreta policijski službenici za prometnu preventivu PP Križevci  postavili su  info punkt sa prigodnim promidžbenim materijalima koji se odnose na prometovanje motocikala i mopeda u prometu, sa naglaskom na njihovo stradavanje. Izložen je i dio opreme koju koristi prometna policija u svakodnevnom radu  a posjetitelji su mogli postavljati i pitanja vezana uz problematiku prometa.

Želja je organizatora da se ovakve aktivnosti, obzirom da su Križevci grad moto kulture, tradicionalno provode svake godine, a sve  u cilju podizanja  prometne kulture na višu razinu sa željom da se na taj način pokuša smanjiti broj nesreća u kojima sudjeluju te skupine sudionika u prometu.


Stranica