"Vozačku i prometnu, molim!" - događanja prethodnog tjedna

Slika PU_KK/vijesti/2010/05/ViPM18.5._6_300.jpg
Foto: Pu koprivničko-križevačka
Kao jedno od popratnih događanja na izložbi „Vozačku i prometnu, molim!“ u utorak, 11. svibnja, u Muzeju grada Koprivnice predstavljeni su radovi djece iz dječjeg vrtića Ivančica, skupina "Pužići".  Marljive dječje ruke izradile su makete policijskih vozila, traktora, teretnih i drugih vozila koje se mogu pogledati do završetka izložbe.

Nadalje, u petak, 14. svibnja, predstavljen je Old timer klub „Biciklin“ iz Koprivnice. Posebno je bilo zanimljivo vidjeti članove Old timer kluba „Biciklin“ obučene u odjeću koja se je nosila tijekom prošlog stoljeća, a velik interes djece i svih prisutnih privukli su upravo stari bicikli. Old timer klub "Biciklin" Koprivnica osnovan je 2004. godine te ima više od 190 aktivnih članova i više od 120 registiranih bicikala, a ovo je ujedno i prvi klub takove vrste u Republici Hrvatskoj.

U subotu pak, 15. svibnja, ovaj događaj posjetila je i udruga „Korak po korak“. Ta udruga okuplja osobe romske nacionalnosti te su po prvi puta posjetili Muzej grada Koprivnice i sudjelovali u preventivnim aktivnostima s policijom. Zanimanje članova udruge bilo je usmjereno na edukativne spotove vezane uz sigurnost u cestovnom prometu, zatim tzv. „pijane naočale“ i simulator vožnje „Honda raiding trainer“.

Podsjećamo da se izložba „Vozačku i prometnu, molim!“ može pogledati u Muzeju grada Koprivnice do 28. svibnja 2010.g.


Stranica