Zatvorena izložba "Vozačku i prometnu, molim!"

Slika PU_KK/vijesti/2010/04/Izlozba300_1.jpg
Foto: Pu koprivničko-križevačka
Tijekom jučerašnjeg dana, poradi tehničkih uvjeta dva dana ranije, zatvorena je izložba „Vozačku i prometnu, molim!“, koja je bila postavljena od 28. travanja 2010.g. u suradnji Policijske uprave koprivničko-križevačke, Muzeja policije i Muzeja grada Koprivnice.

Izložba je odabirom fotografija i postavljenim izlošcima prikazala prošlost i sadašnjost prometne policije, s posebnim osvrtom na koprivničko područje. Najzanimljiviji izlošci bili su najstarija vozačka dozvola u Hrvatskoj, simulator vožnje, naočale koje simuliraju pijanstvo, stare fotografije, strani spotovi u kojima se ukazuje na sigurnost u prometu te oprema koja se koristi u radu prometne policije.

Tijekom mjesec dana trajanja izložbe u radno vrijeme Muzeja, od 10 do 13 sati, izložbu je pogledalo 1 200 osoba, a što je rezultat i popratnih događanja tijekom trajanja izložbe. Osim vrtićaraca i osnovnoškolaca te građana Koprivnice, izložbu su pogledali osnovnoškolci iz Molvi, Gotalova, Gole, Otočke, Gornje Rijeke, Rovinja, Varaždina, Kalnika, vrtićararci iz Svetog Đurđa, kao i građani susjednih županija.

Za posjetitelje izložbe bila je organizirana i nagradna igra. Iako su se pitanja o poznavanju pravila poštivanja prednosti prolaska na prvi pogled činila jednostavna, rezultat točnih odgovora bio je poražavajući, što ukazuje na nedostatak kontinuiranog učenja i ponavljanja naučenog gradiva u auto-školama. Svega 22 % sudionika nagradne igre ispravno je odgovorilo na tri postavljena pitanja prometnih pravila. Spretnim i sretnim posjetiteljima organizatori izložbe uručili su prigodne nagrade.


Stranica