Radni sastanak Lokalno mješovite komisije za drugi granični sektor

Slika PU_KK/vijesti/2010/06/SastanakLMK.jpg

Jučer, 29. lipnja 2010. godine u prostorijama Policijske uprave koprivničko-križevačke održan je godišnji sastanak hrvatskog i mađarskog izaslanstva Lokalno mješovite komisije (LMK) za drugi granični sektor. Sastanku su nazočili članovi LMK hrvatske i mađarske strane te vanjski stručni suradnici.

Foto: Pu koprivničko-križevačka
Jučer, 29. lipnja 2010. godine  u prostorijama Policijske uprave koprivničko-križevačke održan je godišnji sastanak hrvatskog i mađarskog izaslanstva Lokalno mješovite komisije (LMK) za drugi granični sektor. Sastanku su nazočili  članovi LMK hrvatske i mađarske strane te vanjski stručni suradnici.

Rrazmatrano je djelovanje LMK u  drugoj polovini 2009. i prvoj polovici 2010. godine  te je rad obje sastavnice LMK, kao i policije  na  graničnim sektorima ocijenjen kao izvrstan, obzirom da   je preventivan rad na zajedničkom graničnom području  rezultirao da nisu zabilježene teže povrede državne granice, a zajednički zadaci se uspješno   rješavaju.

Dogovoreno  je i rješavanje predstojećih poslova, poput zamolbi za vodenim turama, privremenih otvaranja granice za potrebe građana te stanje graničnog reda i povreda državne granice.Kako je u  proteklom razdoblju povećan broj zahtjeva za odobravanjem plovidbi rijekama Murom i Dravom u sportske i rekreativne svrhe,  iz istog proizlazi potreba za povećanom pažnjom i odgovornošću  sudionika. Podnositelji zahtjeva za plovidbe kao i sudionici iz obiju država se i prilikom izdavanja suglasnosti  za plovidbu graničnim rijekama upozoravaju na poštivanje propisa o sigurnosti plovidbe  te se upućuju na praćenje vodostaja rijeka. Stoga  je pred graničnom policijom obiju država potreba stalnog i promišljenog  angažmana sa zajedničkim pripremama za moguće izvanredne okolnosti.
 
Stanje sigurnosti na državnoj granici ocjenjeno je dobrim, no i dalje treba održavati stalni kontakt s građanstvom u zoni državne granice, posebice poljoprivrednicima i lovačkim društvima prije lovačke sezone i prije poljoprivrednih radova, kako bi se više obratila pažnja na sprječavanje povreda državne granice.
 
Razgovaralo se i o otvaranju privremenog graničnog prijelaza Legrad – Ertiloš, predviđenog 1. kolovoza 2010. godine u vremenu od 9 do 21 sat.


Stranica