Pojačane mjere nadzora prometa tijekom vikenda

Slika PU_KK/vijesti/2009/12/palica01.jpg

Tijekom vikenda, od 30. srpnja do 1. kolovoza, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke provedene su pojačane aktivnosti u nadzoru cestovnog prometa.

Foto: Ilustracija
Tijekom vikenda, od 30. srpnja do 1. kolovoza, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke provedene su pojačane aktivnosti u nadzoru cestovnog prometa. 

Ukupno je kontrolirano 214 vozača i vozila a poduzete su 74 represivne mjere, po prekršajima: alkohol – 14, brzina – 8, pretovar – 6, nekorištenje sigurnosnog pojasa – 6, upravljanje tehnički neispravnom vozilom – 4, upravljanje prije stjecanja prava – 4, istek prometne dozvole – 3, upravljanje neregistriranim vozilom – 2 i dr. 
    
Iz prometa je isključeno 18 vozača i osam vozila. Privremeno je oduzeto sedam vozačkih dozvola. Utvrđena su četiri prekršaja iz Zakonu o obveznim osiguranjima  u prometu.
 
Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u petak, 30. srpnja, u 22.50 sati, kada je Ž.B. (1978) u Đurđevcu zatečen kako upravlja osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,46 g/kg. Vozač je zadržan do otrježnjenja,  potom uhićen i doveden na Prekršajni sud u Koprivnici, gdje je  kažnjen novčanom kaznom od 11 400 kuna.
 
Najveća brzina izmjerena je u subotu, 31.  srpnja, u 18.30 sati, kada je M.U. (1985) upravljao osobnim automobilom Zaobilaznom cestom u Koprivnici brzinom od 143 km/h, iako je brzina kretanja vozila ograničena na 70 km/h.
 
U nadoru su zatečena dva recidivista. U posebnoj prostoriji do otrježnjenja je zadržano šest osoba poradi postojanja opasnosti od nastavljanja upravljanja pod utjecajem alkohola.  Uhićene su tri osobe. Protiv svih uhićenih osoba provedeni su žurni prekršajni postupci u kojima su kažnjene novčanim kaznama, kaznama  zatvora te zaštitnim mjerama zabrane upravljanja vozilima B kategorije. U zatvor u Bjelovaru na izdržavanje kazne zatvora predana je jedna osoba.
 
U vrijeme provođenja pojačanog nadzora prometa zabilježeno je devet prometnih nesreća, od čega tri nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su četiri osobe teže ozlijeđene, dok su tri osobe lakše ozlijeđene.


Stranica