U Križevcima održana akcija "Sigurno i vješto u prometu"

Slika PU_KK/vijesti/2010/09/SiVupKz11.9..jpg

U subotu, 11. rujna, sa početkom u 9 sati u Križevcima na prostoru Strossmayerovog trga, u organizaciji Auto moto kluba Križevci uz sudjelovanje Policijske postaje Križevci te djece polaznika dječjih vrtića "Zraka sunca", "Sveti Josip" i "Dječjeg vrtića Križevci", organizirana je akcija "Sigurno i vješto u prometu".

Foto: Pu koprivničko-križevačka
U subotu, 11. rujna, sa početkom u 9 sati u Križevcima na prostoru Strossmayerovog trga, u organizaciji Auto moto kluba  Križevci uz sudjelovanje Policijske postaje Križevci te  djece polaznika  dječjih vrtića  "Zraka sunca", "Sveti Josip" i "Dječjeg vrtića Križevci", organizirana je akcija  "Sigurno i vješto u prometu".

U akciji je sudjelovalo osamdesetak djece, a svi sudionici  koji su pokazali svoje vještine u vožnji biciklom bili su nagrađeni  prigodnim  poklonima  (trakice, reflektirajuće torbe, "treptači" i dr.) te su se mogli okrijepiti slasticama koje su im besplatno dijeljene.
 
Cilj akcije je senzibiliziranje javnosti, a posebno vozačke populacije, na pojačanu nazočnost djece u prometu povodom početka nove školske godine, a građani su mogli rješavati i ispitna pitanja koja se odnose na sudjelovanje djece u prometu.
 
Obzirom da je rad s djecom i mladima  na području prometne preventive jedan od prioriteta, kako policijskog posla tako i cijele društvene zajednice, rečenoj priredbi su nazočili i predstavnici gradskih vlasti koji su pozdravili skup te zaželjeli puno sreće sudionicima natjecanja.ž
 
Na samom mjestu održavanja priredbe policijski službenici za prometnu preventivu PP Križevci  postavili su  info točku sa prigodnim promidžbenim materijalima koji se prvenstveno odnosio na zaštitu djece u prometu, a posjetitelji su mogli postavljati i pitanja vezana uz problematiku prometa.

Ovakve i druge aktivnosti promiču prometnu i opću kulturu na području grada Križevaca pa i šire, što predstavlja temelj za budućnost da naše prometnice budu sigurnije i da se smanji broj nesreća sa najmlađim sudionicima.


Stranica