Natjecanje u praktičnom streljaštvu povodom Dana policije

Slika PU_KK/vijesti/2010/09/Streljastv300.jpg
Foto: Pu koprivničko-križevačka 
Danas, 23. rujna, sa početkom u 9.15 sati na strelištu „Dubovečki breg“ u Koprivnici, održano je natjecanje u praktičnom streljaštvu policijskih službenika Policijske uprave koprivničko – križevačke. Riječ je o drugom od događanja planiranih tijekom mjeseca rujna povodom obilježavanja Dana policije 29. rujna 2010. godine.

Natjecanje je održano u ekipnoj disciplini i pojedinačno. Ekipu su sačinjavala 3 natjecatelja, gađano je iz službenih pištolja cal 9 mm u pojasne mete (siluete). U natjecanju su vrednovani pogoci u ukupno 14 meta  i vrijeme prolaska svih zadanih pozicija na poligonu, a konačni rezultat koeficijent je oba ostvarena rezultata.

Na ovom zanimljivom i dinamičnom višesatnom natjecanju odazvalo se ukupno devet ekipa ustrojstvenih jedinica Policijske uprave. Očekivano, najboljim su se pokazali natjecatelji ekipe 1 Interventne jedinice policije sa 19,37 bodova - Željko Rođak, Goran Grgičin i Marijan Đukić. Slijedili su ih sa 19,15 bodova Vedran Blažeković, Robert Legradi i Davor Penezić u ekipi 2 Interventne jedinice policije. Trećeplasirana je ekipa Odjela kriminalističke policije sa 18,68 bodova, u sastavu Darko Rep, Leopold Stipić, Elvis Trstenjak.

Željko Rođak bio je najbolji pojedinac (7,33), Miroslav Harači drugoplasirani (7,04), Robert Legradi treći (6,76), a Darko Rep četvrti (6,73).

Natjecanju su nazočili i voditelji programa policijskog treninga MUP-a Siniša Jasić i Franjo Jelić.

Ovakvo situacijsko gađanje najrealnija je simulacija stvarnih okolnosti u kojima bi policajci koristili vatreno oružje, jer se od njih traži da trče, gađaju iz stojećeg stava, dok kleče i leže te zahtjeva taktiku i pokazuje koliko su obučeni.

Najveći teret organizacije i provedbe ovog natjecanja podnio je policijski službenik za stručno usavršavanje Policijske uprave Predrag Žagar, koji nam je rekao da u praktičnom streljaštvu natjecatelji moraju spojiti preciznost, snagu i brzinu u dobitnu kombinaciju. Mnoštvo meta, prepreka, kretanje, različiti stavovi za gađanje, dio su simulacije stvarnih okolnosti u kojima se mogu naći policijski službenici - naglasio je.

Pehare za osvojena mjesta natjecateljima je dodijelio glavni voditelj programa policijskog treninga MUP-a RH Siniša Jasić.


Stranica