Dovršeno kriminalističko istraživanje zlouporabe droga

Slika PU_KK/vijesti/2010/01/policija05.jpg

Policijski službenici ove Policijske uprave su u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Koprivnici dovršili kriminalističko istraživanje nad šest osoba sa šireg križevačkog područja, tijekom kojeg je utvrđeno da su muškarci starosti 44, 28, 24, 28, 34 i 18 godina počinili više kaznenih djela Zlouporabe opojnih droga.

Foto: Ilustracija

Policijski službenici ove Policijske uprave su u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Koprivnici dovršili kriminalističko istraživanje nad šest osoba sa šireg križevačkog područja, tijekom kojeg je utvrđeno da su muškarci starosti 44, 28, 24, 28, 34 i 18 godina počinili više kaznenih djela Zlouporabe opojnih droga.

Osnovano se sumnja da su osumnjičenici tijekom 2009. i 2010. godine prodavali i posredovali u prodaji opojne droge marihuana konzumentima sa šireg križevačkog područja.

Temeljem naloga Istražnog suca Županijskog suda u Koprivnici izvršene su pretrage osoba, stanova, vikend-objekata i vozila koje koriste osumnjičeni, gdje je pronađena i oduzeta manja količina opojne droge marihuane, sjemenke indijske konoplje te drugi predmeti vezani uz rečeno kazneno djelo.

Poradi osnovane sumnje u počinjenje više kaznenih djela Zlouporabe opojnih droga iz čl. 173. Kaznenog zakona, u četvrtak, 18. studenoga, osumnjičeni su dovedeni Istražnom sucu Županijskog suda u Koprivnici. Nakon saslušanja svi su pušteni, osim 44 - godišnjaka, kojem je određeno 48 - satno zadržavanje, te je prepraćen u zatvor u Bjelovaru.   



Stranica