„Mir i dobro“ – rezultati provedbe akcije od 13. prosinca 2010. do 2. siječnja 2011. g.

Slika PU_KK/vijesti/2009/12/MID.jpg

U provedbi akcije „Mir i dobro“ Policijska uprava koprivničko – križevačka je u dosadašnjem dijelu provedbe, od 13. prosinca 2010. do 2. siječnja 2011. godine, na svom području poduzela niz zadaća preventivnog djelovanja u svrhu održavanja povoljnog stanja javnog reda i mira te opće sigurnosti građana.

Foto: Ilustracija

"Mir i dobro" naziv je preventivne akcije koju Ministarstvo unutarnjih poslova RH već tradicionalno organizira kako bi božićni i novogodišnji blagdani u našoj zemlji protekli u miru, a povećala se opća sigurnost građana te postigla zadovoljavajuća razina javnog reda i mira.

U provedbi akcije „Mir i dobro“ Policijska uprava koprivničko – križevačka je u dosadašnjem dijelu provedbe, od 13. prosinca 2010. do 2. siječnja 2011. godine, na svom području poduzela niz zadaća preventivnog djelovanja u svrhu održavanja povoljnog stanja javnog reda i mira te opće sigurnosti građana.

U tom razdoblju policijski službenici su oduzeli jedan komad oružja, dok nije bilo oduzimanja eksplozivnih sredstava i pirotehničke galanterije. Poradi nezakonitog posjedovanja oružja utvrđen je jedan prekršaja za koji je prijavljen jedan počinitelj.

Ukupno je zabilježeno 19 prekršaja protiv javnog reda i mira sa 26 prijavljenih počinitelja i 79 kaznenih djela sa 72 prijavljene osobe. Prilikom kontrole granice zapriječen je ulazak za 11 stranih državljana.

Zabilježen je jedan slučaj propucavanja. Naime, 31. prosinca//1. siječnja u Križevcima u ulici Mladine propucan je i oštećen osobni automobil Peugeot 306, vlasništvo A.F. (1982.), parkiran u dvorištu kuće. Nepoznati počinitelj je ispalio streljivo iz vatrenog oružja, koje je u silaznoj putanji probilo poklopac motora i zaustavilo se u posudi kočione tekućine. Pričinjena je materijalna šteta od 1 500 kuna.
 
Nisu zabilježena ozljeđivanja niti druge posljedice uporabe ubojitih sredstava.

Sa danom 2. siječnja 2011. godine više nije dopuštena uporaba pirotehničkih sredstava razreda II i III   (petarde, rakete, rimske svijeće, vatrometne kutije, fontane, vodopadi, redenici, petarde s bljeskom te drugi slični proizvodi).


Stranica