Teže ozlijeđena dva vozača motocikla

Slika PU_KK/Vijesti/2010/11/policajac01.jpg

Tijekom prethodnog vikenda zabilježene su dvije prometne nesreće u kojima su dva vozača motocikala zadobili teške tjelesne ozljede.

Foto: Ilustracija
 
Tijekom prethodnog vikenda zabilježene su dvije prometne nesreće u kojima su dva vozača motocikala zadobili teške tjelesne ozljede.
 
Jučer, 6. veljače, oko 14.45 sati na cesti Križevci - Gornje Vine radi neprilagođene brzine vozač neregistriranog motocikla sletio je u putni jarak i zadobio teške tjelesne ozljede.
 
U subotu, 5. veljače, oko 12 sati u Koprivnici u ulici Željka Selingera u kružnom toku radi neprilagođene brzine vozač skutera je pao na kolnik i zadobio teške tjelesne ozljede.
 
Obzirom da se i nadalje očekuju povoljni uvjeti za prometovanje vozača mopeda i motocikala pozivamo ih da za vrijeme vožnje obavezno koriste zaštitne kacige, da poštuju prometne znakove, posebice one koji se odnose na ograničenje brzine kretanja, prednost prolaska na raskrižjima i zabranu pretjecanja vozila, te da je obavezna vožnja s upaljenim svjetlima.
 
Također upozoravamo da mopedi i motocikli kojima će sudjelovati u prometu moraju imati važeću prometnu dozvolu i policu osiguranja te da mogu upravljati samo onom kategorijom motocikla za koju su stekli pravo, odnosno položili vozački ispit.
 
Pozivamo sve vozače da obrate dodatnu pozornost na pješake, posebice djecu u prometu.


Stranica