Prometna učilica

Slika PU_KK/Vijesti/2011/02/PromUcilicaPlakat_2011_s.jpg

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa i tvrtkom Markot.tel i ove godine organizira natjecanje iz poznavanja prometnih propisa za sve učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj. Natjecanje se provodi uz podršku Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARneta.

Cilj natjecanja je povećanjem razine poznavanja prometnih propisa i pravila i smanjivanje stradavanja djece i mladih u prometnim nesrećama.

Natjecanje počinje u utorak, 1. ožujka, u 12 sati a završava 6. svibnja u 12 sati. Provodi se uporabom „Prometne učilice“ - web alata za učenje i provjeru znanja iz prometnih propisa.

„Prometna učilica“ je prilagođena uzrastu djece od 1. do 8. razreda osnovne škole te kroz poučne sadržaje i pitanja za provjeru znanja obrađuje dvije tematske cjeline:  kretanje pješaka u prometu i vožnju bicikla. Dostupna je na internet adresi http://prometnaucilica.skole.hr.

Za pristup sadržaju potrebno je imati korisničku oznaku u AAI@EduHR sustavu (korisničko ime i lozinku), koju učenici i učitelji mogu dobiti od administratora imenika u školi – najčešće su to tajnici u osnovnim školama.

Natjecanje vrednuje rezultate ispita i sveukupnu aktivnost na „Prometnoj učilici“ to jest: na natjecanju će se bodovati pregled poučnih sadržaja, uspješnost u rješavanju vježbi te rezultati na sedam ispita iz prometnih propisa koje zadaje Ministarstvo unutarnjih poslova RH.

Ispiti iz prometnih propisa će se provoditi dana 15, 22. i 29. ožujka, 5.,12. i  19. travnja te 3. svibnja  2011. g.

Za najuspješnije učenike Ministarstvo unutarnjih poslova osiguralo je vrijedne i poticajne nagrade i to:

  • bicikl „Chicago“ sa zaštitnom kacigom za osvojeno 1. mjesto, te
  • bicikl „Storm“ sa zaštitnom kacigom za osvojeno 2. do 10. mjesto.

Pozivamo sve osnovne škole i sve osnovnoškolce da se odazovu ovom pozivu i da sudjeluju u natjecanju o poznavanju prometnih propisa.

Više o natjecanju možete pročitati na Portalu za škole, na adresi http://www.skole.hr/prometnaucilica.



Stranica