Edukacija vozača mopeda i motocikala

Slika PU_KK/Vijesti/2011/03/MotoPred.jpg

Dolaskom povoljnijih vremenskih uvjeta započela je sezona intenzivnijeg kretanja mopeda i motocikla na našim prometnicama. U cilju što sigurnijeg kretanja vozila na dva kotača, a kao priprema za nadolazeću sezonu, u utorak, 15. ožujka, u prostorijama Auto kluba Koprivnica održana je edukacija članova moto klubova s područja djelovanja Postaje prometne policije Koprivnica.

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Dolaskom povoljnijih vremenskih uvjeta započela je sezona intenzivnijeg kretanja mopeda i motocikla na našim prometnicama. U cilju što sigurnijeg kretanja vozila na dva kotača, a kao priprema za nadolazeću sezonu, u utorak, 15. ožujka, u prostorijama Auto kluba Koprivnica održana je edukacija članova moto klubova s područja djelovanja Postaje prometne policije Koprivnica.

Edukaciju su sproveli voditelj AK Koprivnica Ivica Ressler i policijski službenik za preventivu Zoran Vuković. Osim uvida u podatke o stradavanju vozača mopeda i motocikla na području postaje, predavači su ponovili prometna pravila glede korištenja zaštitne opreme i kacige, prekoračenja dopuštene brzine kretanja, kretanja u kružnom toku, nepropisnog pretjecanja i kretanju u koloni.

Na kraju edukacije predstavnici moto klubova uputili su apel svim vozačima:

Vozačima na dva kotača - precjenjivanje vlastitih sposobnosti, zanemarivanje opasnosti, nenošenje zaštitne opreme i nepoštivanje prometnih propisa uobičajeno svake godine uzima svoj danak, odnosno stradavanje vozača i putnika na mopedu i motociklu. Mladi - ne upravljajte prije stjecanja prava.

Vozačima automobila i teretnih vozila - provjerite retrovizore više puta tijekom vožnje, skrećite na način da na vrijeme uključite pokazivač smjera, poštujte prednost prolaska, pratite promet oko sebe.



Stranica