Koprivnički Ivanec: Edukacija traktorista

Slika PU_KK/Vijesti/2011/03/TehPregKopIv.jpg

Danas, 22. ožujka, u jutarnjim satima policijski službenik za preventivu Postaje prometne policije Koprivnica Zoran Vuković u Koprivničkom Ivancu je, prilikom obavljanja redovnog tehničkog pregleda traktora na terenu kojeg su vršili kontrolori Stanice za tehnički pregled, održao edukativno predavanje.

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Danas, 22. ožujka, u jutarnjim satima policijski službenik za preventivu Postaje prometne policije Koprivnica Zoran Vuković u Koprivničkom Ivancu je, prilikom obavljanja redovnog tehničkog pregleda traktora na terenu kojeg su vršili kontrolori Stanice za tehnički pregled, održao edukativno predavanje.

Predavanje je održano na temu prometovanja traktora, tehničke ispravnosti traktora i osiguranja te alkohola u prometu. Tom prilikom skrenuta je pozornost na korektno i odgovorno ponašanje u prometu, na potrebu češćeg izvršavanja dnevnih preventivnih tehničkih pregleda traktora i priključnih vozila (poglavito svjetala i uređaja za kočenje), te su prisutni traktoristi upoznati sa statističkim pokazateljima vezanim uz prometne nesreće u kojima su sudjelovali vozački traktora. Također, prisutnima je skrenuta pozornost na obvezu uklanjanja blata s kotača prilkom uključivanja vozila sa zemljane ceste na cestu sa suvremenim kolničkim zastorom.

Vozači traktora iskazali su zadovoljstvo i pohvalili rad policije na suzbijanju najtežih prekršaja u prometu. Edukaciji je prisustvovalo 14 traktorista.



Stranica