Tjedno stanje sigurnosti u razdoblju od 21. do 27. ožujka 2011.g.

Slika PU_KK/vijesti/2009/12/auto_policija06.jpg

STANJE KRIMINALITETA - U proteklom tjednu zabilježeno je 39 kazneniha djela, od čega 20 iz oblasti općeg kriminaliteta, šest iz gospodarskog kriminaliteta, 10 iz zlouporabe opojnih droga, kazneno djelo maloljetničkog kriminaliteta, kazneno djelo organiziranog kriminaliteta i kazneno djelo iz oblasti prometa. Kazneno je prijavljeno 28 fizičkih osoba i jedna pravna osoba.

Foto: Ilustracija

STANJE KRIMINALITETA
    
U proteklom tjednu zabilježeno je 39 kazneniha djela, od čega 20 iz oblasti općeg kriminaliteta, šest iz gospodarskog kriminaliteta, 10 iz zlouporabe opojnih droga, kazneno djelo maloljetničkog kriminaliteta, kazneno djelo organiziranog kriminaliteta i kazneno djelo iz oblasti prometa. Kazneno je prijavljeno 28 fizičkih osoba i jedna pravna osoba.
Razriješeno je i pet kaznenih djela općeg kriminaliteta iz ranijih razdoblja za koja je prijavljeno sedam osoba.

STANJE JAVNOG REDA I MIRA

Protiv javnog reda i mira zabilježeno je pet prekršaja, od čega prekršaj drskog ponašanja, dvije svađe ili vike, prekršaj omalovažavanja ili vrijeđanja policijskih službenika i držanje životinja bez nadzora. Prekršajno je prijavljeno pet osoba.

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

Zabilježeno je 15 prometnih nesreća, od kojih prometna nesreća s poginulom osobom, dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i 12 prometnih nesreća s materijalnom štetom. Smrtno je stradao vozač motocikla. Tjelesne ozljede zadobile su dvije osobe. Nije bilo teških tjelesnih ozljeda, dok su lake tjelesne ozljede zadobili vozač traktora i putnik.
 
ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu zabilježena su dva požara na poljoprivrednim površinama gdje se utvrđuje visina materijalne štete. Također, zabilježeno je i 11 požara u kojima nije počinjena materijalna šteta.

OSTALI DOGAĐAJI

Zabilježeno je sedam prekršaja nasilničkih ponašanja u obitelji, a prijavljeno je sedam osoba.
Nisu zatečeni maloljetnici mlađi od 16 godina u kršenju odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.



Stranica