Sutra preventivna akcija za pješake: „Bolja vidljivost – veća sigurnost“

Slika PU_KK/Vijesti/2010/11/policajac01.jpg

u srijedu, 27. travnja, u vremenu od 19 do 22 sata provest će se preventivna akcija usmjerena na zaštitu pješaka u prometu pod nazivom „Bolja vidljivost – veća sigurnost“.

Foto: Ilustracija

U razdoblju od 1. siječnja do 15. travnja 2011. godine na području Policijske uprave koprivničko - križevačke zabilježeno je šest prometnih nesreća u kojima su sudjelovali pješaci, od čega prometna nesreća s poginulom osobom i pet s ozlijeđenim osobama. U tim nesrećama sudjelovalo je sedam pješaka, od kojih je jedan smrtno stradao, dva su zadobila teške a četiri lake tjelesne ozljede.

Iako je došlo do smanjenja ukupnog broja nesreća u kojima su pješaci sudjelovali za 33 % u odnosu na isto razdoblje prošle godine (2010. – devet prometnih nesreća), posljedice su teže u dijelu zadobivenih teških tjelesnih ozljeda (2010 – jedan pješak), dok je broj smrtno stradalih jednak (2010. – jedan smrtno stradali pješak).

Kako su pješaci ugrožena skupina sudionika u prometu, u cilju povećanja njihove sigurnosti na području Policijske uprave koprivničko-križevačke u srijedu, 27. travnja, u vremenu od 19 do 22 sata provest će se preventivna akcija usmjerena na zaštitu pješaka u prometu pod nazivom „Bolja vidljivost – veća sigurnost“. Pješacima će se tom prilikom uručivati reflektirajući materijal za bolju vidljivost u noćnim satima i uvjetima smanjene vidljivosti - „krijesnica za pješake“.

Akcija će se provesti u suradnji s članovima Savjeta za sigurnost prometa na cestama Koprivničko-križevačke županije i predstavnikom Koprivničko-križevačke županije.

Od 19.30 sati kod pješačkog prijelaza na Florijanskom trgu u Koprivnici u akciju će se podjelom „krijesnica za pješake“ uključiti i zamjenik župana Koprivničko - križevačke županije g. Ivan Pal.



Stranica