Đurđevac: Otvoren poligon za bicikliste

Slika PU_KK/Vijesti/2011/05/BicPolDju13.5._2_Nasl.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka

U petak, 13. svibnja, u Đurđevcu kod Osnovne škole “Grgura Karlovčana” otvoren je novoizgrađeni poligon za bicikliste.

Na prigodnoj svečanosti otvaranja okupljenima su se obratili ravnatelj škole Martin Trepotec, načelnik Odjela Policije Policijske uprave Romano Vaupotić, načelnik Policijske postaje Đurđevac Krunoslav Karas, tajnik Auto kluba Đurđevac Pero Krešić te gradonačelnik Grada Đurđevca Slavko Gračan, koji su se jednoglasno složili da je to hvalevrijedna inicijativa Policijske postaje Đurđevac, odnosno kontakt policajca Roberta Brleka. Istaknuli su da se radi o sadržaju koji će mnoge generacije mladih biciklista koje dolaze koristiti u cilju stjecanja opće prometne kulture te podizanja prometne kulture svih građana, što će ostvariti značajan preventivni utjecaj u pravcu smanjenja broja  prometnih nesreća sa stradalim biciklistima na ovome području.

Ideja se javila još 2009. godine kada je kontakt policajac uočio da ovakav sadržaj nedostaje Gradu Đurđevcu te uspio pokazati da je ga je moguće i ostvariti.

Ovaj je projekt proveden kroz Vijeće za prevenciju Grada Đurđevca, a ostvaren je uz pomoć Pere Krešića, tajnika AK Đurđevac, koji je sačinio idejni projekat uređenja poligona sa prometnim znakovljem, kao i Grada Đurđevca koji je glavni investitor. Ovaj projekt pokazao se kao dokaz uspješne suradnje lokalne samouprave odnosno Grada Đurđevca sa policijom.

Nakon otvaranja prvi korisnici poligona bili su učenici Područne škole za djecu s posebnim potrebama u Đurđevcu, koji su nakon  prisustvovanja otvaranju poligona  i praktično otvorili poligon vožnjom biciklima.

Nakon vožnje djeca su posjetila Policijsku postaju Đurđevac gdje su se upoznali sa radom policijske postaje, kojom prilikom im je policijski službenik za sigurnost i prevenciju prometa održao prigodno predavanje na temu “Biciklisti u prometu”. 
 



Stranica