Edukacija djece o prometu

Slika PU_KK/Vijesti/2011/05/SigUProm18.8.jpg

U srijedu, 18. svibnja, u Koprivnici u Osnovnoj školi A.N. Gostovinski prilikom sudjelovanja u akciji „Sigurno biciklom u prometu“ učenicima petog razreda održano je edukativno predavanje o prometu.

Foto: Pu koprivničko-križevačka

U srijedu, 18. svibnja, u Koprivnici u Osnovnoj školi A.N. Gostovinski prilikom sudjelovanja u akciji „Sigurno biciklom u prometu“ učenicima petog razreda održano je edukativno predavanje o prometu.

Policijski lsužbenici su djeci predočili teme sigurnog kretanja biciklista u prometu s posebnim naglaskom na potrebu korištenja sigurnosne kacige prilikom vožnje bicikla te sigurno kretanje pješaka u prometu. Također, predoečni su im za njih značajni prometni znaci i znaci koje daje policijski službenik u raskrižju te tehnička ispravnost bicikla.
 
Nakon teoretskog dijela djeca su vozila bicikle na poligonu koji su postavili djelatnici Auto kluba Koprivnica. Edukaciji  su prisustvovala 72 polaznika petih razreda.

Do kraja svibnja  u svim osnovnim školama provest će se edukacija i praktični  dio obuke u vožnji biciklom učenika petih razreda.



Stranica