Provedena akcija "Biciklisti, oprez"

Slika PU_KK/Vijesti/2011/05/BiciklistiOprez.jpg

U ponedjeljak, 30. svibnja, od 20 do 21.30 sati Postaja prometne policije Koprivnica provela je preventivnu akciju "Biciklisti,oprez". Akcija je, naravno, usmjerena na vozače bicikala koji spadaju u jednu od rizičnijih skupina u prometu.

Foto: Pu koprivničko-križevačka

U ponedjeljak, 30. svibnja, od 20 do 21.30 sati Postaja prometne policije Koprivnica provela je preventivnu akciju "Biciklisti,oprez". Akcija je, naravno, usmjerena na vozače bicikala koji spadaju u jednu od rizičnijih skupina u prometu.

Policijski službenici vozačima bicikala skrenuli su pozornost o najčešćim prekršajima koje čine, kao što su upravljanje tehnički neispravnim biciklom (uređaj za zaustavljanje), neispravna svijetla odnosno posjedovanje bicikla koji nema ugrađena svijetla, upravljanje biciklom noću i u doba smanjene vidljivosti van naselja bez reflektirajućeg prsluka te pod utjecajem alkohola, što je u zadnje vrijeme sve češći slučaj u prometu.

Vozačima bicikala podijeljeno je desetak reflektirajućih prsluka, a sami vozači podržali su akciju te izrazili zadovoljstvo takvim načinom rada policije.

Postaja prometne policije Koprivnica i ovakvim načinom rada želi podići razinu sigurnosti biciklista u prometu, a sama akcija dio je preventivnih aktivnosti koje se kontinuirano provode tijekom cijele godine. 



Stranica