Edukacija policijskih službenika

Slika PU_KK/Vijesti/2011/06/EdukacijaObCen-.jpg

PU koprivničko-križevačka po prvi puta ostvarila je suradnju s Obiteljskim centrom Koprivničko - križevačke županije na način da su djelatnici policije u zajednici, Odjela krim. policije i Ureda načelnika PU dodatno educirani od strane stručnih djelatnica Obiteljhskog centra.

Foto: Pu koprivničko-križevačka

PU koprivničko-križevačka po prvi puta ostvarila je suradnju s Obiteljskim centrom Koprivničko - križevačke županije na način da su djelatnici policije u zajednici, Odjela krim. policije i  Ureda načelnika PU dodatno educirani od strane stručnih djelatnica Obiteljhskog centra. Kroz ciklus od tri radionice tijekom mjeseca svibnja educirani su u smislu razvoja komunikacijskih vještina, poboljšanja razumijevanja ponašanja sudionika vršnjačkog nasilja, unaprjeđenja postupaka policijskih službenika u zajednici na prevenciji i djelovanju u slučajevima nasilničkih ponašanja, upoznavanja sa zaštitom djece žrtava seksualne zlostave i načinima odnosa, ophođenja prema istima.

Same su radionice svojevrsna "uvertira" u globalni rad djelatnika ove Policijske uprave povodom predstojećih projekata, prvenstveno KAMPANJE VIJEĆA EUROPE ZA ZAUSTAVLJANJE SEKSUALNOG NASILJA NAD DJECOM - "JEDNO OD PET", u sklopu kojeg projekta ćemo provoditi i dio "Cyberbullynga": Ovaj projekt će započeti ove jeseni i trajati  četiri godine, a provoditi će se multidisciplinarnim pristupom, suradnjom Obiteljskog centra i Policijske uprave te inih institucija koje tijekom rada dolaze u dodir se fenomenologijom seksualne zlostave djece.



Stranica