Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda

Slika PU_KK/Vijesti/2010/11/policajac01.jpg

Tijekom vikenda, od 3. do 5. lipnja, na području Policijske uprave koprivničko - križevačke policijski službenici tijekom nadzora prometa utvrdili su ukupno 82 prekršaja: alkohol – 20, brzina – 8, tehnička neispravnost – 5, neregistriranih vozila i istek tehničkog pregleda - 4, nekorištenje zaštitne kacige – 4, upravljanje prije stjecanja prava – 1 i dr.

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda, od 3. do 5. lipnja, na području Policijske uprave koprivničko - križevačke policijski službenici tijekom nadzora prometa utvrdili su ukupno 82 prekršaja: alkohol – 20, brzina – 8, tehnička neispravnost – 5, neregistriranih vozila i istek tehničkog pregleda - 4, nekorištenje zaštitne kacige – 4,  upravljanje prije stjecanja prava – 1 i dr.

U posebnoj prostoriji za smještaj do otrježnjenja zadržano je 13 osoba poradi postojanja opasnosti od nastavljanja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola.

Poradi počinjenih prekršaja uhićeno je pet vozača protiv kojih su provedeni žurni prekršajni postupci, a u kojima su kažnjeni kaznama uvjetnog zatvora, novčanim kaznama i zabranama upravljanja vozilima B i M kategorije.

Iz prometa je isključeno ukupno 27 vozača i sedam vozila, dok je utvrđen i  prekršaj iz  Zakonu o obveznim osiguranjima u prometu.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u nedjelju, 5. lipnja, u 15.48 sati u Virju na Trgu Stjepana Radića kada je vozač rođ. 1976. upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,98 g/kg. Zadržan je do otrježnjenja, potom uhićen i doveden nadležnom Prekršajnom sudu, gdje je kažnjen novčanom kaznom od 5 000 kuna i zabranom upravljanja vozilima B kategorije šest mjeseci.

Najveća brzina izmjerena je u subotu, 4. lipnja, u 0.20 sati na cesti Cvetkovec – Subotica Podravska kada je vozač rođ. 1972. g. upravljao osobnim automobilom brzinom od 127 km/h na mjestu gdje je brzina kretanja ograničena na  90 km/h.

Tijekom vikenda je zabilježeno sedam prometnih nesreća, od čega četiri s ozlijeđenim osobama i tri prometne nesreće s materijalnom štetom. Nastradalo je osam oosba, od kojih su dvije osobe zadobile teške tjelesne ozljede a šest osoba lake tjelesne ozljede.



Stranica