Jačanje kapaciteta MUP-a RH u borbi protiv krijumčarenja i zlouporabe droga - Seminar u Koprivnici

Slika PU_KK/Vijesti/2011/06/SeminarDrogeKc7.6..jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka

S ciljem jačanja kapaciteta MUP-a RH u borbi protiv krijumčarenja i zlouporabe droga, u razdoblju od 7. do 9. lipnja u Policijskoj upravi koprivničko - križevačkoj održava se seminar kojem, osim domaćina, prisustvuju i policijski službenici Policijske uprave varaždinske, međimurske, krapinsko - zagorske i bjelovarsko - bilogorske, a predavači su policijski službenici Ministarstva unutarnjih poslova Republike Austrije.

Naime, Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske tijekom 2010-2011. godine provodi projekt "IPA 2007", u sklopu programa pred pristupne pomoći Europske unije zemljama kandidatkinjama za članstvo u EU.

Projekt je usmjeren na komponentu "Twininga" i komponentu jačanja administrativnih i institucionalnih kapaciteta MUP-a RH i Centra za kriminalsitička ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić", vezano za suzbijanje kriminaliteta droga.

U komponenti "Twininga" za partnera je izabrana Republika Austrija, odnosno Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Austrije.



Stranica