Rezultati pojačanih mjera nadzora prometa

Slika PU_KK/Vijesti/2010/10/policajac01.jpg

U razdoblju od 6. do 13. lipnja, 2011.g. na području PU koprivničko-križevačke proveden pojačani nadzor vozača pod utjecajem alkohola i opojnih droga.

Foto: Ilustracija

U razdoblju od 6. do 13. lipnja, 2011.g. na području PU koprivničko-križevačke proveden pojačani nadzor vozača pod utjecajem alkohola i opojnih droga.Policijski službenici tijekom nadzora prometa kontrolirali su 654 vozača i vozila te je ukupno ostvareno 250 represivnih mjera, od čega su poradi vožnje pod utjecajem alkohola sankcionirana 24 vozača. 

Osim nadzora vozača pod utjecajem alkohola i opojnih droga policijski službenici utvrdili su i druge prekršaje: brzina – 83, neregistriranih vozila i istek tehničkog pregleda - 16, nekorištenje sigurnosnog pojasa – 14, nekorištenje zaštitne kacige – 10, nepoštivanje prometnih svjetla – 8, nepoštivanje prednosti prolaska – 7, nepropisno pretjecanje – 5, upravljanje prije stjecanja prava – 3 i dr. Za vrijeme provođenja pojačanog nadzora izvršena su testiranja 4 vozača na prisutnost opojnih droga u organizmu kojom prilikom nisu utvrđeni prekršaji.

U posebnoj prostoriji za smještaj do otriježnjenja zadržano je 15 osoba poradi postojanja opasnosti od nastavljanja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola. Iz prometa je isključeno ukupno 36 vozača i 24 vozila, dok je privremeno oduzeto 16 vozačkih dozvola, dok je utvrđeno 9 prekršaja iz Zakonu o obveznim osiguranjima u prometu. 

 Najveća koncentracija alkoholaizmjerena je dana četvrtak, 9.lipnja, u 21.20 sati u Koprivnici u Ulici Miklinovec, kada je vozač rođ. 1955.g. upravljao osobnim automobilom Renault pod utjecajem alkohola od 2,91 g/kg. Zadržan je do otrežnjenja, potom uhićen i doveden nadležnom Prekršajnom sudu, gdje je kažnjen kaznom zatvora od 15 dana uvjetno na šest mjeseci i zabranom upravljanja vozilima B kategorije šest mjeseci.

Najveća izmjerena brzinakretanja izmjerena je u nedjelju, 12. lipnja, 16.08 sati u  Đelekovcu, u Ulici P. Kvakana kada vozač rođ. 1974.g. upravljao osobnim automobilom brzinom od 104 km/h na mjestu gdje je brzina kretanja ograničena na 50 km/h. Vozač je uhićen i doveden nadležnom Prekršajnom sudu, gdje je kažnjen novčanom kaznom od 3 900 kn i zabranom upravljanja B kategorijom četiri mjeseca.

Poradi počinjenih prekršaja uhićeno je devet vozača, protiv kojih su provedeni žurni prekršajni postupci u kojima su kažnjeni kaznama uvjetnog zatvora, novčanim kaznama i zabranama upravljanja vozilima B, M i  F  kategorije.

Na području PU u činjenju prekršaja u povratu zatečeno je 5 vozača. 

U vrijeme pojačanog nadzora prometa, zabilježeno je 16 prometnih nesreća od čega jedna s poginulom osobom i šest s povrijeđenim. Nastradalo je sedam osoba, od kojih je jedna osoba smrtno stradala, tri osobe su zadobile teške tjelesne ozljede i  četiri osobe su zadobile lake tjelesne ozljede.



Stranica