Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda

Slika PU_KK/Vijesti/2010/11/policajac01.jpg

Tijekom vikenda, od 15. do 18. srpnja, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke provođen je nadzor cestovnog prometa u cilju detektiranja najtežih prometnih prekršaja.

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda, od 15. do 18. srpnja, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke provođen je nadzor cestovnog prometa u cilju detektiranja najtežih prometnih prekršaja.

U tom razdoblju zabilježeno je pet prometnih nesreća, od čega tri s ozlijeđenim osobama i dvije s materijalnom štetom. Lake ozljede zadobila su tri sudionika.

Policijski službenici bili su usmjereni na nadzor alkoholiziranosti vozača, nadzor brzine kretanja vozila, sankcioniranje vožnje neregistriranim, tehnički neispravnim, neosiguranim i vozilima kojima je istekao rok važenja tehničkog pregleda i prometne dozvole, nadzor nepropisnog pretjecanja, nadzor upravljanja prije stjecanja prava i za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja, nadzor prometovanja mopeda, motocikala, bicikala te kretanje pješaka.

Ukupno su poduzete 103 represivne mjere, od čega po na vožnju pod utjecajem alkohola 26, dva upravljanja prije stjecanja prava, šest nepropisnih brzina, šest neregistriranih vozila i isteka tehničkog pregleda, dva nekorištenje zaštitne kacige i pet nekorištenje sigurnosnog pojasa.

Iz prometa je isključeno ukupno sedam vozila i 32 vozača, dok su sukladno Zakonu o obveznim osiguranjima u prometu ostvarene tri aktivnosti.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u petak, 15. srpnja,  u 20.25 sati, kada je 29 - godišnji vozač u Koprivnici upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 3,09 g/kg. Smješten je u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva, nakon čega je uhićen i doveden na Prekršajni sud, gdje je kažnjen kaznom zatvora od 15 dana, uvjetno na godinu dana, te zabranom upravljanja vozilima B kategorije šest mjeseci.

Najveća brzina kretanja izmjerena je u nedjelju, 17. srpnja, u 18.40 sati u Virju kada je 24 - godišnji vozač upravljao osobnim automobilom brzinom od 88 km/h, na dijelu ceste gdje je brzina ograničena na 50 km/h.
           
Tijekom provedbe navedenih aktivnosti u nadzoru prometa u posebnu prostoriju do otrježnjenja smješteno je 13 osoba poradi postojanja opasnosti od nastavljanja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, dok je uhićeno njih 10. Protiv osam uhićenih vozača provedeni su žurni prekršajni postupci u kojima su kažnjeni novčanim kaznama, zabranama upravljanja vozilima A1 i B kategorije, kaznom uvjetnog i bezuvjetnog zatvora.

Kroz ove aktivnosti u petak, 15. srpnja, u vremenu od 12 do 18 sati proveden je pojačani nadzor prometa na državnoj cesti broj 2. Tijekom pojačanog nadzora kontrolirana su 34 vozila te su utvrđena 23 prekršaja.

Tijekom 16./17. srpnja, u vremenu od 23 do 7 sati na području PP Križevci provedena je akcija nadzora alkoholiziranosti vozača u kojoj je poradi vožnje pod utjecajem alkohola sankcionirano 15 vozača. Šest vozača bilo je smješteno u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva a četiri vozača su uhićena.



Stranica