Pojačani nadzor prometa na državnoj cesti D - 41

Slika PU_KK/Vijesti/2011/08/IMG_3313-novo.gif

U četvrtak, 18. kolovoza, 2011.g. u vremenu od 9 do 13 sati proveden je pojačani nadzor prometa na državnoj cesti D - 41.

 Foto: Pu koprivničko-križevačka  

U četvrtak, 18. kolovoza, 2011.g. u vremenu od 9 do 13 sati proveden je pojačani nadzor prometa na državnoj cesti D - 41. 

U sklopu nadzora prometa policijski službenici bili su usmjereni na nadzor alkoholiziranosti vozača, nadzor brzine kretanja  upravljanje vozilom prije stjecanja prava, upravljanje vozilom za vrijeme zabrane, kretanje pješaka, prometovanje bicikala, traktora i teretnih vozila, istek prometne dozvole i upravljanje tehnički neispravnim vozilima. 

Osim policijskih službenika u provođenju navedenih mjera bili su uključeni inspektori cestovnog prometa, djelatnici Carine i Hrvatskih cesta. 

Ukupno su kontrolirana 23 vozača i vozila, od čega 10 teretnih automobila, jedan moped, te 12 osobnih automobila, te je izvršen tehnički pregled osam teretnih automobila. Poduzeto je  21 represivna mjera sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, tri aktivnosti sukladno Zakonu o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu, te jedna aktivnost sukladno Zakonu o prijevozu u cestovnom prometu. Iz prometa su isključena tri vozača. 

U Križevcima u činjenju prekršaja u povratu zatečen je jedan recidivista, koji je upravljao mopedom pod utjecajem alkohola od 1,74 g/kg u organizmu. Isti je smješten u posebnu prostoriju do otrježnjenja, nakon čega je uhićen i doveden nadležnom Prekršajnom sudu, gdje mu je tijekom provođenja žurnog prekršajno postupka izrečena kazna zatvora u trajanju od četiri dana, te je predan u zatvor u Bjelovaru na izdržavanje iste.



Stranica