Rezultati pojačanih mjera nadzora prometa tijekom vikenda

Slika PU_KK/Vijesti/2009/12/palica01.jpg

Tijekom vikenda od 19. do 22. kolovoza 2011.g. na području Policijske uprave Koprivničko-križevačke proveden je pojačani nadzor alkoholiziranosti vozača i nadzora poštivanja prednosti prolaska.

 Foto: Ilustracija 

Tijekom vikenda od 19. do 22. kolovoza 2011.g. na području Policijske uprave Koprivničko-križevačke proveden je pojačani nadzor alkoholiziranosti vozača i nadzora poštivanja prednosti prolaska. 

Policijski službenici utvrdili su ukupno 153 prekršaja od čega: 34 prekršaja alkoholiziranosti vozača, 17 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 15 prekršaja odnosilo se na oduzimanje prednosti prolaska, sedam prekršaja neregistriranih vozila i isteka tehničkog pregleda, šest prekršaja na brzinu,, šest na upravljanje prije stjecanja prava, pet prekršaja nekorištenja zaštitne kacige i tri prekršaja odnosilo se na tehničku neispravnost vozila. 

U posebnoj prostoriji za zadržavanje do otriježnjenja smješteno je 14 vozača.

Iz prometa je ukupno isključeno 48 vozača i devet vozila. Utvrđeno je šest aktivnosti sukladno zakonu o obveznim osiguranjima u prometu. 

Poradi počinjenih prekršaja uhićeno je pet vozača, protiv kojih su provedeni žurni prekršajni postupci u kojima su isti kažnjeni s kaznama zatvora, kaznama uvjetnog zatvora, novčanim kaznama i zabranama upravljanja vozilima B i F kategorije. 

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u nedjelju, 21. kolovoza, u 4.20 sati u Koprivnici, na Ivanjskoj cesti kada je hrvatski državljanin (1968) upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 3,17 g/kg alkohola u organizmu. Isti je smješten u posebnu prostoriju do otriježnjenja, nakon čega je pušten na slobodu.   

Najveća izmjerena brzina kretanja zabilježena je u nedjelju 21. kolovoza 2011.g. u 2.50 sati u Križevcima u Tomislavovoj ulici, kada je hrvatski državljanin (1993) upravljao osobnim automobilom brzinom od 103 km/h na mjestu gdje je brzina kretanja ograničena na 50 km/h, a poradi kojeg prekršaja je uhićen te je proveden žurni prekršajni postupak na Prekršajnom sudu u Križevcima. Vozač je kažnjen zaštitnom mjerom zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju 12 mjeseci i novčanom kaznom od 5 000 kuna.



Stranica