Radionica za policijske službenike granične policije

Slika PU_KK/Vijesti/2011/08/RadniSastGranPol1_300.jpg

 Foto: Pu koprivničko-križevačka  

U srijedu, 31. kolovoza 2011.g. u prostorima PU koprivničko - križevačke, održana je radionica za policijske službenike PU koprivničko – križevačke i virovitičko – podravske sa tematikom Projekt praćenje postupanja policijskih službenika MUP-a u području nezakonitih migracija i azila - faza II, u organizaciji MUP –a , Odjela za nezakonite migracije i azil, Hrvatskog pravnog centra i UNHCR – a.

Svrha provođenja projekta bila je: unapređenje pristupa u postupku traženja azila, daljnje jačanje i promicanje zaštite ljudskih prava, posebno nezakonitih migracija  i tražitelja azila, promicanje otvorenosti u radu policije i drugih ustrojstvenih jedinica MUP-a, omogućavanje uvida u postupanje policijskih službenika u provedbi propisa iz područja nadzora državne granice, migracija i zaštite ljudskih prava prema nezakonitim migrantima i potencijalnim tražiteljima azila, razvijanje novih oblika suradnje između javnog i nevladinog sektora. 

U radu radionice sudjelovalo je 16 policijskih službenika granične policije PU koprivničko – križevačke  i virovitičko – podravske, a stečena znanja koristiti će u budućem radu.   



Stranica