Pojačani nadzor alkoholiziranosti vozača

Slika PU_KK/Vijesti/2009/06/Alkometar200.jpg

U prvih osam mjeseci ove godine zabilježena je 521 prometna nesreća, od čega je zabilježeno devet prometnih nesreća s poginulim osobama u kojima je smrtno stradalo 10 osoba. Ovako veliki broj smrtno stradalih ukazuje na nepovoljno stanje sigurnosti u cestovnom prometu posebice ako se uzme u obzir da je tijekom cijele 2010. g. smrtno stradalo devet sudionika prometnih nesreća.

 Foto: Ilustracija 

U prvih osam mjeseci ove godine zabilježena je 521 prometna nesreća, od čega je zabilježeno devet prometnih nesreća s poginulim osobama u kojima je  smrtno stradalo 10 osoba. Ovako veliki broj smrtno stradalih ukazuje na nepovoljno stanje sigurnosti u cestovnom prometu posebice ako se uzme u obzir da je tijekom cijele 2010. g. smrtno stradalo devet sudionika prometnih nesreća. 

U 158 nesreća odnosno u 30 % nesreća sudionici su bili pod utjecajem alkohola dok je u zabilježenih devet prometnih nesreća s poginulim osobama, u  tri slučaja  počinitelji istih bilo pod utjecajem alkohola odnosno 33 % počinitelja ovih nesreća.           

Najviše prometnih nesreća u kojima su sudionici bili pod utjecajem alkohola  zabilježeno je po danima od četvrtka do nedjelje (112), a po satima od 16 do 3 sata (103). 

Kako bi se smanjilo stradavanje sudionika u prometu i broj prometnih nesreća, te smanjio broj vozača pod utjecajem alkohola i samim time povećala razina sigurnosti prometa na cestama od 8. rujna (četvrtak) do  11. rujna 2011.g. (nedjelja) provoditi će se pojačani nadzor vožnje pod utjecajem alkohola.



Stranica