Akcija "Manje oružja, manje tragedija" - dragovoljna predaja oružja i streljiva u srpnju

Slika /PU_KK/Vijesti/2014/momt01.jpg

Odazivajući se na naše kontinuirane pozive građani su predali jednu pušku, pet komada raznih rasprskavajućih sredstava i 435 komada raznog streljiva

Foto: Ilustracija

Dragovoljno izručiti oružje, minsko-eksplozivna sredstva i streljivo koje su nedozvoljeno posjedovali te tako izbjeći moguće prekršajne ili kaznene sankcije u srpnju je odlučio veći broj građana Županije koprivničko - križevačke. Time su otklonili opasnost iz svoje okoline i dali svoj doprinos većoj sigurnosti.
 
Odazivajući se na naše kontinuirane pozive građani su predali jednu pušku, pet komada raznih rasprskavajućih sredstava i 435 komada raznog streljiva.  
 
Dobro je podsjetiti
 
Akcija „Manje oružja, manje tragedija“
 
Ova akcija omogućava građanima dobrovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja bez vremenskog ograničenja. Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Dragovoljna predaja odnosi se na sve vrste oružja, a osobito na oružje kategorije A - zabranjeno oružje: automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektili s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i sl. 
PUTEM BESPLATNE TELEFONSKE LINIJE 08008892 GRAĐANI SE MOGU INFORMIRATI O DRAGOVOLJNOJ PREDAJI ORUŽJA, A POZIVOM NA BROJ POLICIJE 192 MOGU DOJAVITI INFORMACIJE O OSTAVLJENOM ILI PRONAĐENOM ORUŽJU.

Građani koji dragovoljno žele predati oružje mogu nazvati broj policije 192. Nakon poziva na njihove kućne adrese uputit će se policijski službenici u civilu s vozilom bez policijskih oznaka koji će takvo oružje preuzeti te na taj način osigurati anonimnost građana i sigurnu predaju oružja. 
 
 

Pisane vijesti