Akcija "Poštujte naše znakove" - predavanje djeci i roditeljima

Slika PU_KK/Vijesti/2016/09/postujte.znakove.4.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U ponedjeljak, 12. rujna, u sklopu preventivne akcije „Poštujte naše znakove“ policijska službenica za prometnu preventivu u Postaji prometne policije Koprivnica, održala je učenicima prvih razreda edukativna predavanja u Osnovnoj školi „Fran Koncelak" Drnje i Područnoj školi u Peterancu.

Tijekom edukacija djeca su upoznata s pojmom prometa i opasnostima koje im prijete ako se neodgovorno ponašaju u prometu, kako se sigurno kreću pješaci u prometu, korištenju pješački prijelaza, sigurnoj vožnji biciklom, te su još jednom upozorena da moraju nositi zaštitnu kacigu, imati svjetla na biciklu i da se ne smiju kretati sami prometnicama te da prilikom vožnje u osobnim automobilima moraju biti vezani sigurnosnim pojasevima na pravilan način, te su kroz aktivno sudjelovanje naučila što znače pojedini znakovi koje daju policijski službenici prilikom upravljanja prometa u raskrižjima. Na kraju edukacije djeca su izrazila želju da razgledaju službeno vozilo i saznaju što se u njemu sve nalazi. 

Također, u sklopu preventivne akcije "Poštujte naše znakove", održano je i edukativno predavanje roditeljima učenika prvih razreda u Osnovnoj školi Koprivnički Ivanec i Područnoj školi Kunovec.

Policijska službenica za preventivu Postaje prometne policije Koprivnica skrenula je pozornost roditeljima na obvezu kontinuiranog upućivanja djece na poštivanje prometnih propisa, obvezu korištenja sigurnosnog pojasa, te korištenja svjetlije odnosno reflektirajuće odjeće koju vozači znatno prije uočavaju u prometu i na taj način svoju brzinu kretanja prilagođavaju uvjetima na kolniku. Isto tako roditeljima je skrenuta pozornost na neke mjere samozaštite na koje trebaju obratiti pažnju kako ne bi postali žrtve krađe.



Stranica