Akcija "Poštujte naše znakove" - predavanje djeci i roditeljima

Slika PU_KK/Vijesti/2016/09/A.N. Gostovinski.15.9.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U četvrtak, 15. rujna, u sklopu preventivne akcije „Poštujte naše znakove“ policijska službenica za prometnu preventivu u Postaji prometne policije Koprivnica, održala je učenicima prvih razreda edukativna predavanja u Osnovnoj školi Antun Nemčić Gostovinski u Koprivnici i Područnoj školi Jagnjedovec.

Predavanje je provedeno u cilju savladavanja osnovnih pojmova i pravila prilikom sudjelovanja u prometu u svojstvu pješaka, a u sklopu preventivne akcije „Poštujte naše znakove“.

Tom prilikom učenici prvih razreda upoznati su s pojmom prometa i opasnostima koje im prijete ako se neodgovorno ponašaju u prometu, kako se sigurno kreću pješaci u prometu, korištenju pješački prijelaza.

Kako da budu sigurni vozači bicikla te obavezu korištenja zaštitne kacige. Gdje djeca sjede u osobnim vozilima te kako prijeći kolnik na semaforiziranim raskrižjima i kada upravlja prometnom policijski službenik.

Također, učenici su naučili kako izgledaju prometni znakovi i zbog čega su bitni za vozače i ostale sudionike u prometu. Prilikom edukacije učenici su se aktivno uključili u predavanje, a sve u cilju kako bi se istima prezentirale opasnosti neodgovornog ponašanja u prometu. 

Istog dana Policijska službenica za preventivu Postaje prometne policije Koprivnica održala je edukativno predavanje roditeljima učenika prvih razreda u Područnoj školi Hlebine. Policijska službenica skrenula je pozornost roditeljima na obvezu kontinuiranog upućivanja djece na poštivanje prometnih propisa, obvezu korištenja sigurnosnog pojasa te korištenja svjetlije odnosno reflektirajuće odjeće koju vozači znatno prije uočavaju u prometu i na taj način svoju brzinu kretanja prilagođavaju uvjetima na kolniku. 



Stranica