Ažuriranje evidencija prebivališta

Slika PU_KK/SlikeOpis/UpravniKC.jpg

Foto: Ilustarcija

Budući da postupak ažuriranja evidencija prebivališta Policijska uprava koprivničko – križevačka provodi duže vrijeme, većina građana koji prebivaju na području nadležnosti ove Policijske uprave izvršili su obvezu promjene adrese sa "bb" i "0" na adresu koja je evidentirana u registru prostornih jedinica.

Trenutno na području nadležnosti Policijske uprave ima 98 osoba koje imaju evidentiranu adresu na bb ili 0, no provedenim operativnim radom na terenu utvrđeno je da se radi o osobama koje već duži niz godina borave u inozemstvu i nije moguće stupiti u kontakt, zbog čega se ne može dovršiti ažuriranje njihovih adresa.

Osobe koje neće izvršiti promjenu adrese sa "bb" i "0" na adresu evidentiranu u registru prostornih jedinica biti će s danom 29.12.2014. godine odjavljene iz zbirke podataka o prebivalištu i boravištu, a u skladu s odredbama Zakona o prebivalištu ("Narodne novine" broj: 144/12) i Uredbe o izmjeni Zakona o prebivalištu ("Narodne novine" broj:158/13).

 

Obavijest građanima

Do 29. prosinca 2014. godine, građani koji imaju prijavljeno prebivalište na adresama koje nisu evidentirane u registru prostornih jedinica, odnosno na nepostojećim adresama (adresa s kućnim brojem "0", "bb" i sl.), moraju Policijskoj upravi ili policijskoj postaji ponovno prijaviti prebivalište na adresu, ulicu ili trg i kućni broj evidentiran u registru prostornih jedinica što ga vodi nadležno tijelo te radi podnošenja zahtjeva za izdavanje osobne iskaznice s ispravnom adresom prebivališta.



Stranica