"Biciklisti u prometu": Info - točka u Koprivnici

Slika PU_KK/Vijesti/2016/05/BicInfoTKc_3.jpg

Foto: Pu koprivničko - križevačka

Jučer, 19. svibnja, u zoni Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski u Koprivnici, postavljena je info točka na temu "Biciklisti u prometu". Rečenoj aktivnosti Postaje prometne policije Koprivnica pristupili su učenici škole, prosvjetni djelatnici, ali i prolaznici. Prisutnima je skrenuta pozornost na obvezu korištenja zaštitne kacige, upravljanje tehnički ispravnim biciklom , ali i na mogućnost besplatne registracije bicikla.
 
Nadalje, na igralištu škole u prisustvu djelatnika Auto kluba Koprivnice održana je aktivnost u sklopu akcije "Sigurno u prometu" - vožnja spretnosti biciklom na poligonu. Vožnji spretnosti pristupili su učenici petih razreda koji su prisutnima pokazali umijeće vožnje biciklom i poznavanje znakova koje daje policijski službenik pomoću ruku.

Prisutnima je skrenuta pozornost na poštivanje prometnih propisa, opasnosti vožnje bez ruku na upravljaču i korištenja mobitela tijekom vožnje, te obvezi korištenja zaštitne kacige i potrebi češćeg pregleda tehničke ispravnosti bicikla - poglavito svjetla i kočnica.



Stranica