Dan bez poginulih u prometu

Slika /PU_KK/Vijesti/2023/09/roadpol glavna web.jpg

Tijekom jučerašnjeg dana, kada se obilježavao Dan bez poginulih u prometu, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke nije bilo prometnih nesreća s poginulim osobama

Foto: Ilustracija

Jučer, 20. rujna 2023. godine na području Policijske uprave koprivničko-križevačke obilježen je „Dan bez poginulih u prometu“ u sklopu Roadpol projekta „Dani sigurnosti u prometu“. Osim niza preventivnih aktivnosti, policijski službenici su od 9 do 13 sati u suradnji s Policijskom upravom međimurskom proveli preventivno-represivnu akciju nadzora tzv. „4 glavne ubojice u prometu“.
 
Sankcionirano je 77 prekršaja, od čega 54 prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila, devet prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, pet prekršaja nepravilnog korištenja mobitela, tri prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i prekršaj odbijanja testiranja na opojne droge.
 
Najveća izmjerena brzina kretanja vozila zabilježena je u 9.31 sati u Bukovju Križevačkom, kada je vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 108 kilometara na sat, iako je u brzina kretanja vozila ograničena na 50 kilometara na sat.
 
Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u 9.10 sati u Koprivnici u Ulici Širovice, kod 56-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,45 promila. Vozač je uhićen te će se protiv njega provesti žurni prekršajni postupak.
 
Tijekom jučerašnjeg dana zabilježena je prometna nesreća s ozlijeđenom osobom u kojoj je jedna osoba ozlijeđena i jedna prometna nesreća s materijalom štetom, dok su okolnosti koje su prethodile istima bile nepoštivanje prednosti prolaska i vožnja na nedovoljnoj udaljenosti. Vozači u nesrećama nisu bili pod utjecajem alkohola.
 
Važno je istaknuti kako tijekom jučerašnjeg dana, kada se obilježavao Dan bez poginulih u prometu, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke nije bilo prometnih nesreća s poginulim osobama.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila