Dan otvorenih vrata u Policijskim postajama

Slika PU_KK/Vijesti/2016/09/krizevci.dan.policije.4.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U četvrtak, 29. rujna, od  11 do 12 sati, u Đurđevcu na Trgu Sv. Jurja povodom obilježavanja Dana policije, Policijska postaja Đurđevac organizirala je prezentaciju policijske opreme, uređaja i službenih vozila.

Prezentacija je oduševila stotinjak vrtičke i djece prvih razreda koja su mogla sjediti na policijskim motociklima te osjetiti ugođaj policijskog vozila za dovođenje - „Marice“.

Najviše zanimanja pokazali su za policijskog psa te vježbu pronalaska droge u vozilu koju je izveo policijski službenik - vodič službenog psa za detekciju opojnih droga.

Ovom prezentacijom Policijska postaja Đurđevac želi približiti policijskog službenika i Policijsku postaju građanima, a ponajviše djeci kako bi se kod njih razvio osjećaj povjerenja u policiju. 

Također, povodom obilježavanja Dana policije, Policijska postaja Križevci održala je Dan otvorenih vrata, a posjetila su je djeca predškolske dobi dječjih vrtića „Sveti Josip“, „Gradski vrtić Križevci“ „Zraka sunca“ i Čarobna šuma“, s oko 140 djece, dobi od 5. do 7. godina. Djeci je omogućeno razgledavanje policijskih prostorija, opreme  i službenih vozila, a posebno su ih oduševili motocikl i prostorija za pritvor. 

Djeci je na njima prihvatljiv način prezentiran rad policijskih službenika, kao i činjenica da im je policija prijatelj koji ih čuva i štiti, i kojemu se mogu obratiti za pomoć i savjet u bilo koje doba dana ili noći.



Stranica