Dan otvorenih vrata u Policijskim postajama

Slika PU_KK/Vijesti/2017/09/dan.policije.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

Povodom obilježavanja Dana policije, 29. rujna, Policijske postaje posjetila su djeca dječjih vtića te osnovnih škola. 

Policijsku postaju Đurđevac posjetili su učenici Osnovnih škola Kloštar Podravski i Kalinovac, djeca dječjih vrtića iz Kalinovca, Ferdinandovca i Đurđevca te štićenici Udruge „Mali Princ“ iz Đurđevca.

Također, od 9 do 12 sati, u Đurđevcu na Trgu Sv. Jurjapovodom obilježavanja Dana policije, Policijska postaja Đurđevac organizirala je prezentaciju policijske opreme, uređaja i službenih vozila.   Prezentacija je oduševila više od 200 djece vrtičkog i školskog uzrasta, koji su mogli razgledati policijska vozila i opremu. Ovom prezentacijom Policijska postaja Đurđevac želi približiti zanimanje policijskog službenika građanima, a ponajviše djeci kako bi se kod njih razvio osjećaj povjerenja u policiju.

Nadalje, Dan policije na prigodan način obilježila je i Postaja granične policije Koprivnica. Policijsku postaju posjetila su djeca dječjih vrtića iz Gole i Ždale, te učenici prvih razreda iz Osnovne škole Gola s područnim školama. 

Također, Policijsku postaju Križevci posjetila su djeca predškolske dobi dječjih vrtića „Sveti Josip“, „Gradski vrtić Križevci“ „Zraka sunca“ i Čarobna šuma“ te štičenici Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci. 

Djeca su upoznata s radom policijskih službenika te ime je omogućeno razgledavanje policijskih prostorija, opreme i službenih vozila, dok je u konačnici cilj ovakvog druženja kod djece i građana razviti osjećaj povjerenja u policiju.



Stranica