Dani tehničke ispravnosti motocikala 2017

Slika PU_KK/Vijesti/2017/04/plakat.jpg

Foto: Ilustracija 

Od 18. do 22. travnja, Ministarstvo unutarnjih poslova, Hrvatski autoklub, Centar za vozila Hrvatske i stanice za tehnički pregled vozila, po četvrti put, provode preventivno-sigurnosnu akciju „Dani tehničke ispravnosti motocikala 2017“.

Akcija „Dani tehničke ispravnosti motocikala 2017.“ usmjerena je na nadzor tehničke ispravnosti motocikala i mopeda te svih ostalih vozila L kategorije (motocikli s bočnom prikolicom, motorni tricikli, laki četverocikli i četverocikli). 

Cilj akcije je povećanje tehničke ispravnosti mopeda i motocikala, te svijesti vlasnika i vozača ovih vozila o važnosti tehničke ispravnosti istih odnosno izbjegavanje prometnih nesreća uvjetovanih tehničkom neispravnošću vozila. Ujedno, namjera je i poticanje vozača motocikala i mopeda na važnost korištenja zaštitne opreme i podsjećanje na poželjno ponašanje u prometu.

Tijekom provedbe preventivo-sigurnosne akcije „Dani tehničke ispravnosti motocikala 2017.“ vlasnici odnosno vozači mopeda i motocikala mogu svojim vozilima pristupiti besplatnom preventivnom tehničkom pregledu u bilo kojoj stanici za redovni tehnički pregled vozila u Republici Hrvatskoj.

Ističemo da preventivni tehnički pregled ne zamjenjuje redovni tehnički pregled kojem podliježu vozila L kategorije poradi produljenja valjanosti prometne dozvole ili poradi registracije, te da će se redovni tehnički pregledi naplaćivati.

Ovim putem pozivamo sve vlasnike i vozače mopeda i motocikala da se uključe u preventivno-sigurnosnu akciju i izvrše preventivni tehnički pregled svojih vozila kako bi bili sigurniji tijekom predstojećeg ljeta.



Stranica