Djeca posjetila Policijsku upravu

Slika PU_KK/Vijesti/2015/11/DjecaNovPodr_2.jpg

Foto: Pu koprivničko - križevačka

Jučer, 18. studenoga, devedesetak učenika nižih razreda Osnovne škole "Blaž Mađer" iz Novigrada Podravskog i Područne škole Delovi, zajedno sa svojim učiteljicama posjetili su zgradu Policijske uprave koprivničko-križevačke. Domaćini ovog posjeta bili su policijski službenici Policijske postaje Koprivnica i Postaje prometne policije Koprivnica.

Naši mali prijatelji upoznati su s radnim prostorom, vozilima i poslovima koje obnašaju policijski službenici tijekom redovnog rada.

Djeca su posjetila prostor i službenice Odjela za upravne poslove gdje su naučili kako i iz kojeg razloga se izdaju određeni dokumenti (osobna iskaznica, putovnica, vozačka dozvola i dr.). Upoznati su s voznim parkom koji koriste policijski službenici, a ponajviše su ih razveselili službeni motocikli.

Policijski službenik kontakt policije prezentirao je rad kontakt policije, te im prezentirao službeno vozilo za privođenje - takozvanu "Maricu". Policijska službenica za preventivu skrenula im je pozornost na obavezu korištenje zaštitne kacige prilikom upravljanja biciklom te upravljanju tehnilčki ispravnim biciklom.

Tijekom razgovora djeca su pokazala zavidno znanje iz prometnih pravila, a bilo je i mnogo njih koji su izrazili želju da i oni postanu policijski službenici.



Stranica