Djeca posjetila policijsku upravu i Policijsku postaju Đurđevac

Slika PU_KK/Vijesti/2018/10/posjet.pu.7.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

Povodom obilježavanja Dana policije, Policijsku upravu koprivničko-križevačku posjetila su djeca Dječjeg vrtića „Igra“ ,„Zvjezdice, skupina Tortice“ iz Koprivnice , te Dječji vrtići “Potočnica“ iz Sigeca  i „Lastavica“ iz Peteranca.

Djeca i njihove tete obišli su prostorije operativnog dežurstva gdje su upoznati s radom policije na njima primjeren način. Potom su posjetili i prostorije za zadržavanje te su razgledali policijska vozila i opremu, gdje su ih se najviše dojmili policijski motocikli.

Prilikom obilaska kruga policijske uprave djecu su se dojmila i oštećena vozila koja su sudjelovala u prometnim nesrećama, te je ova prilika iskorištena da im se skrene pozornost na odgovorno ponašanje u prometu i poštivanje prometnih propisa. 

Također, djeca su posjetila i Policijsku postaju Đurđevac. Tom prilikom policijski službenici organizirali su prezentaciju policijske opreme, uređaja i službenih vozila.

Prezentacija je oduševila vrtičarce ali i učenike osnovnih škola. Ovom prezentacijom Policijska postaja Đurđevac želi približiti policijskog službenika i policijsku postaju građanima, a ponajviše djeci koko bi se kod njih razvio osjećaj povjerenja u policiju.



Pisane vijesti