Djeca posjetila Postaju granične policije Koprivnica

Slika PU_KK/Vijesti/2012/09/gola.1.300.gif

Foto: Pu koprivničko-križevačka    

Danas, 27. rujna, Postaju granične policije Koprivnica posjetila su djeca dječjih vrtića iz Ždale i Gole, skupina „Bambi“ njih 13 i „Zvončići“ njih 24. Također, u posjeti je bilo i 24 prvašića iz Otočke, Gole, Gotalova, Novačke i Ždale.

Riječ je o jednom od događanja planiranih tijekom mjeseca rujna povodom obilježavanja Dana policije a vezano uz Dane otvorenih vrata.

Prilikom posjeta, policijski službenici male goste, njihove tete i učiteljice upoznali su sa policijskom opremom koju koriste u svakodnevnom radu. Policijski službenici Interventne jedinice policije djeci su prezentirali dijelove službene odore, te tehničkih sredstava koja se uglavnom upotrebljavaju na osiguranju sportskih priredbi i takmičenja – zaštitni prsluk, štit, kaciga, službene palice i dr. Pričali su sa djecom o važnosti korektnog ponašanja općenito, tako i tijekom navijanja, natjecanja, te opasnostima sa kojima se mogu u suprotnom susresti, te kako policijski službenici IJP postupaju u situacijama narušavanja javnog reda i mira.

Nadalje, policijski službenik, vodič službenog psa, pokazao je djeci vježbu, kako pas pronalazi opojnu drogu, sakrivenu u vozilu. Ujedno, komunicirao je sa djecom o štetnosti opojnih droga, te ih upoznao kako službeni pas radi, uvježbava se, reagira.



Stranica