Dječji vrtić „Tratinčica“: „Policajac moj prijatelj“

Slika PU_KK/Vijesti/2017/09/PolMojPr_3.JPG

Foto: PU koprivničko - križevačka

Policijske službenice Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa jučer su održale predavanje djeci dječjeg vrtića „Tratinčica“ Koprivnica, u sklopu vrtićkog projekta „Policajac moj prijatelj“.

Tom prilikom održana je edukacija tridesetoro djece starosti tri do četiri godine, skupina „Iskrice“, te devetnaestoro djece starosti pet do šest godina, skupina “Prstići“, na temu sudjelovanja djece u prometu u svojstvu pješaka i vozača bicikala (kretanje nogostupom, prelazak preko ceste, što nam govori semafor, korištenje zaštitne kacige, kretanje po noći i drugo).

Djeca su učila kako se na siguran način mogu prevoziti u vozilima, čemu služi autosjedalica i sigurnosni pojas i koje opasnosti vrebaju ako se na pravilan način autosjedalica i sigurnosni pojas ne koriste.

Nakon održane edukacije djeci je pokazano kako pravilno nositi zaštitnu kacigu, te su djeca sa zaštitnim kacigama na glavama i svojim biciklima pokazala policijskim službenicima u vanjskom prostoru vrtića, kako su naučila upravljati biciklom.



Stranica