Đurđevac: Edukacija djece u knjižnici

Slika PU_KK/Vijesti/2017/11/knjižnica.10.11.3.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

Danas, 10. studenoga, policijske službenice Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa održale su edukativno predavanje na dječjem odjelu Gradske knjižnice u Đurđevcu. Edukacija je održana u suradnji s Hrvatskom poštom, Filatelističkim društvom Koprivnica i Gradskom knjižnicom u Đurđevcu.

U sklopu mjeseca hrvatske knjige, tijekom edukativnog predavanja kroz slikovnicu „Sigurnost u prometu“ učenici 2.b. razreda Osnovne škole G. Karlovčana iz Đurđevca upoznati su s načinom uključivanja u promet, sigurnim prelaženjem preko kolnika, čemu služe zebra i semafor, kako prijeći preko željezničke pruge i čemu služi sigurnosni pojas. 

Edukacija je organizirana povodom obrade lektire Karela Čapeka „Poštarska bajka“. Učenici su pritom upoznati s razvojem poštanskih markica, pravilnim adresiranjem pošiljaka i čemu službe poštanske markice. Na kraju edukacije knjižnici je uručena knjiga Hrvatske pošte „Otkrivam poštanske marke“, a učenicima i učiteljici uručeni su  preventivni materijali Hrvatske pošte, te  bookmarci „Oprezno u prometu“.



Stranica