Đurđevac: Edukacija učenika o pravilnom pisanju pisama i razglednica

Slika PU_KK/Vijesti/2017/05/markice.3.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U srijedu, 3. svibnja, u suradnji Odsjeka za sigurnost prometa na cestama, Hrvatske pošte i Filatelističkog društva Koprivnica, održana je radionica učenicima od 5. do 8. razreda Odjelima za učenike s teškoćama u razvoju Osnovne škole G. Karlovčana u Đurđevcu. 

Povodom Svjetskog dana pisanja pisama, u sklopu radionice učenici su imali priliku naučiti više o razvoju i povijesti poštanskih markica, razglednica, dopisnica, filateliji, kako pisati pisma i razglednice, te su svojim prijateljima i članovima obitelji napisali prigodna pisma. 

Osim radionice, održana je i edukacija o sigurnom i pravilnom sudjelovanju u prometu kojoj su prisustvovali svi učenici od 1. do 8. razreda, te su isti ponovili najvažnije prometne znakove i pravila koja vrijeme za prelazak preko kolnika i željezničke pruge, vožnju biciklom i korištenjem zaštitne kacige, korištenje sigurnosnog pojasa i znakove koje daje policijski službenik kad upravlja prometom. 

Učenici i nastavnice nagrađeni su prigodnim materijalima Hrvatske pošte i slikovnicom Sigurnost u prometu, te preventivnim materijalima Policijske uprave.



Stranica