Đurđevac: Edukacija učenika o sigurnom sudjelovanju u prometu

Slika PU_KK/Vijesti/2014/12/Djurdjevac.19.12.jpg

Policijska postaja Đurđevac u suradnji s Auto-klubom Đurđevac, u četvrtak, 18. i petak, 19. prosinca održala je edukaciju pod nazivom „Sekunda koja život znači“. 

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

Policijska postaja Đurđevac u suradnji s Auto-klubom Đurđevac, u četvrtak, 18. i petak, 19. prosinca održala je edukaciju pod nazivom „Sekunda koja život znači“. Edukacija je održana za devet trećih razreda Strukovne škole Đurđevac te dva razreda gimnazije „Dr. Ivan Kranjčev“ iz Đurđevca.

Učenici koji će uskoro postati mladi vozači, upoznati su s obvezama mladih vozača, upozoreni su na najčešće uzroke prometnih nesreća, brzinom i vožnjom pod utjecajem alkohola kroz video prikaze posljedica prometnih nesreća. Budućim mladim vozačima skrenuta je pozornost na značaj korištenja zaštitnog pojasa i zaštitne kacige kao i važnost stjecanja pozitivnih navika koje steknu u autoškoli.

Kroz ovakve edukacije Policijska postaja nastoji podići svijest o odgovornom ponašanju u prometu budućih vozača s nadom da će ovakav način prevencije u budućnosti donijeti rezultate u vidu smanjenje stradalih u prometu.       

      



Stranica