Đurđevac: Edukativna radionica u OŠ „Grgura Karlovčana“

Slika PU_KK/Vijesti/2012/05/nisi.sam.18.5.2.300.gif

Foto: Pu koprivničko-križevačka  

Danas, 18. svibnja, od 11 do 12.35 sati, policijski službenici Ureda načelnika Policijske uprave koprivničko - križevačke, održali su radionicu u OŠ „Grgura Karlovčana“ u Đurđevcu, za učenike petog razreda, njih 23. 

U prvom dijelu radionice, djeca su educirana vezano uz vršnjačko nasilje: određenje pojma vršnjačkog nasilja, vrste nasilja, načini počinjenja, primjeri iz prakse, rješavanje međuvršnjačkih sukoba, tolerancija.

Nakon toga učenicima su podijeljeni zadaci, odnosno konkretni primjeri fizičkog i psihičkog zlostavljanja. Učenici su davali odgovore na postavljena pitanja-kako bi riješili sukob, kome bi se obratili, što misle o nasilju među djecom i slično. 

U drugom dijelu s učenicima su odrađene teme oko Zakona o zaštiti osobnih podataka, objavljivanju osobnih podataka na Internetu, a posebno na društvenim mrežama, krađa identiteta, načinu komuniciranja s nepoznatim osobama na Internetu, a  imali su mogućnost praktičnog prikaza podešavanja i zaštiti privatnosti na najpopularnijim društvenim mrežama u Hrvatskoj.

Upoznati su sa facebook stranicom PU koprivničko - križevačka pod nazivom „Nisi Sam„ na koji su pozvani svi zainteresirani da prijave vršnjačko nasilje, seksualnu zlostavu, kao i sve ostalo vezano uz projekt, te da na istim stranicama pronađu korisne brošure za siguran rad na Internetu, sigurno surfanje Internetom za djecu, savjete Poliklinike za zaštitu djece Grada Zagreba, stranicu Hrabrog telefona, CARNeta, Microsofta Hrvatska te ostale korisne savjete.  



Stranica