Đurđevac: Edukativno predavanje u OŠ "Grgura Karlovčana"

Slika PU_KK/Vijesti/2014/12/Djurdjevac.28.11.5.jpg

Foto: OŠ "Grgura Karlovčana" 

U petak, 28. studenoga, u Osnovnoj školi „Grgura Karlovčana“ u Đurđevcu policijski službenici Policijske postaje Đurđevac i policijski službenik Interventne jedinice policije održali su edukativno predavanje. Predavanje je održano na temu -  zanimanje policijski službenik, a predavanju su prisustvovali učenici sedmih razreda.

Tijekom predavanja policijski službenici govorili su o zanimanju policijskog službenika općenito, poslovima kriminalističkog tehničara, vodiča službenog psa, kao i svim ostalim radnim mjestima, s naglaskom na kontakt policajce kojima se mogu obratiti kad kontakt policajac dolazi u njihovu školu.

Policijski službenik govorio je o poslovima kriminalističkog tehničara. Opisivao je i demonstrirao učenicima na koji način se izuzimaju uzorci s mjesta događaja radi vještačenja te što je bitno prilikom prikupljanja tragova. Napomenuo je učenicima da je za ovo radno mjesto važno interdisciplinarno znanje iako se najviše oslanjaju na kemiju, fiziku i biologiju. U ovom dijelu predavanja učenici su mogli vidjeti pribor i materijale koji se koriste u popularnim televizijskim kriminalističkim serijama.

Također, policijski službenici upoznali su učenike o vrstama i štetnostima droga te na koji način trebaju postupiti ukoliko dođu u kontakt s drogom ili saznaju da netko ima kontakt s drogom. Policijski službenici su pokazali učenicima plakate sa slikama droga da bi ih mogli prepoznati.

U završnom djelu predavanja, vodič službenog psa policijski službenik Interventne jedinice policije objasnio je učenicima na koji način se dresira pas za pronalazak droge, eksploziva i sl. Slijedila je demonstracija pronalaska droge.



Stranica